Obchod EU se zbožím dvojího užití - Dvořáková, Kateřina; Němečková, Iveta; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se zabývá vývojem mezinárodního obchodu Evropské unie se zbožím dvojího užití. Jedná se o zboží, které je předurčeno k civilnímu použití, ale může být zneužito i k vojenským účelům. Obchod s tímto druhem zboží je z bezpečnostních důvodů regulován. Cílem práce je analyzovat prostředí v jakém dochází k obchodu se zbožím dvojího užití a zhodnotit, zda je kontrola exportu tohoto zboží dostatečná. Součástí práce je analýza vývoje mezinárodního obchodu Evropské unie se zbožím dvojího užití.
Vedoucí práce: Iveta Němečková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses