Význam nových trendů v logistice pro rozvoj mezinárodního obchodu - Kaša, Daniel (2013)
Tato diplomová práce se zabývá novými trendy v oblasti logistiky a jejich významem pro rozvoj mezinárodního obchodu. Nese si za cíl analyzovat logistiku jako celek v pojetí dnešního celostního chápání v rámci Supply chain managementu, zmapovat současný stav a vývoj posledních let v oblasti nejdůležitějších dopravních oborů a analyzovat hlavní determinanty s největším vlivem na utváření současného i budoucího vývoje v oboru logistiky. Závěrečná kapitola si bere za cíl aplikovat poznatky z předchozích kapitol pro skupinu firem Tsuchiya Group a konkrétně pro její českou pobočku Tsuchiya BBH s.r.o., a přispět tak k lepší adaptaci jejích logistických aktivit na možné budoucí trendy v této oblasti.