Operační program přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko - Blažková, Lucie; Plchová, Božena, 1936-; Žid, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato diplomová práce poukazuje na problematiku propojení politiky hospodářské, sociální a územní soudržnosti Evropské unie s regionální politikou České republiky, na to do jaké míry tato koordinace na nadnárodní úrovni české subjekty ovlivňuje a na to, jakým způsobem z ní prostřednictvím soustavy operačních programů mohou české subjekty profitovat. Práce se zaměřuje na vliv operačních programů z Cíle 3 na Českou republiku, konkrétně na Operační program přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko. V jejím obsahu naleznete analýzu potřeb regionu zkoumané dotační oblasti, analýzu projektů v rámci tohoto operačního programu realizovaných a následné posouzení, zdali operační program pokrývá tyto potřeby či zdali by zde pro budoucí programové období 2014-2020 (jehož přípravy v době odevzdání diplomové práce vrcholí) existoval potenciál pro změny vedoucí k vyšší efektivitě a účelnosti vynaložených finančních prostředků jak evropského, tak i českého státního rozpočtu.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses