Účetní a daňové aspekty leasingu a úvěru - Šojdelová, Barbora (2013)
Tématem diplomové práce je analýza leasingového a úvěrového financování se zaměřením na účetní a daňové dopady těchto forem financování majetku v podmínkách platných v České republice. Teoretická část se zabývá právní, účetní a daňovou oblastí jak leasingu, tak úvěru. V praktické části jsou následně dle platné daňové a účetní legislativy analyzovány dopady řádného a předčasného ukončení leasingových a úvěrových smluv.