Alternativy centrálního bankovnictví a možnosti jejich praktické aplikace. - Chaloupková, Jana; Koderová, Jitka; Jakl, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se na teoretické úrovni zabývá možnými alternativami dvoustupňového bankovního systému s centrální bankou. Detailně pak řeší analýzu jedné z nich -- měnového výboru. Aplikační část je zaměřena na tři úplně odlišné země, které se s tímto systémem setkaly a byly ním výrazně ovlivněny. Jedná se o evropský stát Estonsko, latinskoamerickou Argentinu a Zvláštní správní oblast Čínské lidové republiky Hongkong. Předkládaná práce analyzuje každý měnový výbor zvlášť, popisuje ekonomickou situaci před a po jeho zavedení a rovněž nastiňuje současný vývoj dané ekonomiky. V závěru je umístěno jejich srovnání a zhodnocení úspěšnosti jednotlivých měnových výborů.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses