Marketingová strategie firmy Hyundai - Jíchová, Kristýna; Mikeš, Jiří, 1942-; Bobák, Andrej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce na téma Marketingová strategie Hyundai se zabývá rozborem marketingové strategie této společnosti a jejích konkurenčních výhod. Práce je rozdělena do dvou částí, kde první, teoretická, je zaměřena na vysvětlení pojmu marketing, používaných strategiích na mezinárodních trzích, dále pak na marketingový mix a jeho možnosti adaptace a na dostupná média a jejich vhodnosti pro různé potřeby firem. Také se věnuje formám výzkumu trhu, analýzám a PR. Druhá část je praktická a zabývá se automobilkou Hyundai. Je v ní analyzována strategie Hyundaie, její konkurenční výhody a média, která společnost používá, vztahy s veřejností a využití sportovních aktivit v rámci sponzoringu a propagace firmy. Dále je pak její součástí i analýza konkurenčního prostředí v České republice a postavení zkoumané společnosti. Na závěr jsou uvedeny dva výzkumy trhu, jeden agenturní o postavení značek a druhý provedený autorkou, který je zaměřen na majitele vozů Hyundai a jejich spokojenost, stejně tak jako na parametry, jež vlastníky vedly k nákupu vozu.
Vedoucí práce: Jiří Mikeš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses