Judikáty v oblasti účetnictví - Kratochvílová, Monika (2013)
Tato diplomová práce se zabývá judikáty řešenými ve správním soudnictví. První část práce popisuje roli obecné judikatury v České republice a její druhy závazností, dále se práce věnuje správnímu soudnictví a jeho závazností. Druhá a třetí kapitola pak již řeší samostatné judikáty, které byly vybrány z oblasti cizí měny a oblasti přechodných aktiv a pasiv.