Vývoj platobnej bilancie Českej republiky v posledných desiatich rokoch - Hašková, Barbara (2013)
Táto bakalárska práca popisuje postupný vývoj platobnej bilancie Českej republiky v posledných desiatich rokoch, teda v rokoch 2002 až 2011. Obsahuje teoretickú časť, ktorá sa zaoberá základnými charakteristikami platobnej bilancie. Praktická časť analyzuje konkrétny vývoj platobnej bilancie Českej republiky v rokoch 2002 až 2011. V závere práca posudzuje vonkajšiu ekonomickú rovnováhu krajiny, v rámci ktorej sa venuje investičnej pozícií, zahraničnej zadĺženosti a najvýznamnejším saldám platobnej bilancie.