Vzestup Indie ve světové ekonomice - Hospodka, Jan (2013)
Cílem této páce je potvrdit pozitivní dopad hospodářských reforem na postavení Indie ve světové ekonomice. První kapitola se zaměřuje na výchozí podmínky a stabilizační a rozvojové cíle indické ekonomiky na počátku devadesátých let dvacátého století. Druhé kapitola popisuje nástroje realizace těchto cílů s ohledem na domácí hospodářskou politiku i zahraničně obchodní politiku Indie. Třetí kapitola se věnuje aktuálnímu stavu indické ekonomiky, dochází ke komparaci současných makroekonomických dat s daty uvedenými v první kapitole, popisuje zahraniční vztahy země a nastiňuje budoucí změny v indické ekonomice.