Vzestup Indie ve světové ekonomice - Hospodka, Jan; Cihelková, Eva, 1952-; Erbenová, Monika, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této páce je potvrdit pozitivní dopad hospodářských reforem na postavení Indie ve světové ekonomice. První kapitola se zaměřuje na výchozí podmínky a stabilizační a rozvojové cíle indické ekonomiky na počátku devadesátých let dvacátého století. Druhé kapitola popisuje nástroje realizace těchto cílů s ohledem na domácí hospodářskou politiku i zahraničně obchodní politiku Indie. Třetí kapitola se věnuje aktuálnímu stavu indické ekonomiky, dochází ke komparaci současných makroekonomických dat s daty uvedenými v první kapitole, popisuje zahraniční vztahy země a nastiňuje budoucí změny v indické ekonomice.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses