Komunikační a sociální bariéry u nezaměstnaných - Novotná, Jana (2013)
Bakalářská práce se zabývá komunikačními a sociálními bariérami u nezaměstnaných lidí v okrese Klatovy. Teoretická část se zaměřuje zejména na problematiku nezaměstnanosti, význam práce pro člověka a sociální komunikaci. Tato část má za úkol vymezit bariéry nezaměstnaných a faktory, které je ovlivňují. V praktické části je uvedeno shrnutí a analýza dotazníkového šetření, jež bylo prováděno v prostorách Úřadu práce v Klatovech. Cílem je ověřit stanovené hypotézy a zjistit, zda se bariéry popisované v první části skutečně vyskytují u zkoumaného souboru a v jaké míře.