Konkurenceschopnost EU z pohledu příspěvku členských zemí - Zíka, Tomáš; Bič, Josef; Machytka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se zabývá příspěvkem jednotlivých členských zemí ke konkurenceschopnosti a přínosem Lisabonské strategie a Evropy 2020 k tomuto tématu. První kapitola se věnuje vymezení pojmu konkurenceschopnost a podrobnějšímu měření dle Světového ekonomického fóra. Ve druhé kapitole jsou rozebrány jednotlivé země EU z pohledu konkurenceschopnosti, a jaký dopad měla na konkurenceschopnost EU Lisabonská strategie. V poslední kapitole je nastíněn koncept strategie Evropa 2020 a dosavadní plnění jejích jednotlivých cílů.
Vedoucí práce: Josef Bič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses