Analýza platební bilance Velké Británie v letech 2000-2011 - Poláková, Martina (2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu vývoje platební bilance Velké Británie v letech 2000-2011. První kapitola teoreticky vymezuje platební bilanci, objasňuje, jak platební bilance funguje a jakým způsobem je sestavována. Vymezuje hlavní účty a charakterizuje nejdůležitější salda platební bilance využívané k posuzování vnější ekonomické rovnováhy země. Druhá kapitola této práce charakterizuje vývoj jednotlivých účtů platební bilance Velké Británie a zároveň analyzuje příčiny tohoto vývoje. Třetí kapitola se zaměřuje na posouzení vnější ekonomické rovnováhy Velké Británie prostřednictvím jednotlivých sald platební bilance, zahraniční zadluženosti a investiční pozice.