Analýza platební bilance Velké Británie v letech 2000-2011 - Poláková, Martina; Jiránková, Martina, 1967-; Střecha, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu vývoje platební bilance Velké Británie v letech 2000-2011. První kapitola teoreticky vymezuje platební bilanci, objasňuje, jak platební bilance funguje a jakým způsobem je sestavována. Vymezuje hlavní účty a charakterizuje nejdůležitější salda platební bilance využívané k posuzování vnější ekonomické rovnováhy země. Druhá kapitola této práce charakterizuje vývoj jednotlivých účtů platební bilance Velké Británie a zároveň analyzuje příčiny tohoto vývoje. Třetí kapitola se zaměřuje na posouzení vnější ekonomické rovnováhy Velké Británie prostřednictvím jednotlivých sald platební bilance, zahraniční zadluženosti a investiční pozice.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses