Integrační procesy balkánských států do EU a NATO - Deskoska, Elena; Formanová, Věra, 1985-; Řehořová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato práce se snaží odhadnout, na jaké úrovni se v současné době nacházejí balkánské země v jejich přípravách pro vstup do EU,a zároveň s tím také popisuje bariéry, na které narážejí v tomto procesu.První kapitola zkoumá, jak jsou státy západního Balkánu sladěny s politickými kritérii, která je potřeba splnit pro členství v EU. Druhá kapitola se soustřeďuje na všeobecnou ekonomickou situaci západního Balkánu.Třetí kapitola se zabývá spory mezi balkánskými státy, které velmi komplikují procesy jejich integrace s EU.
Vedoucí práce: Věra Tunkrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses