Zlato a stříbro v mezinárodním obchodě - DIPLOMOVÝ SEMINÁŘ - Hájková, Markéta; Taušer, Josef; Melcher, Ota; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato práce je zaměřena na popis komoditního trhu jako trhu, ve kterém je skryta spousta příležitostí. I tento trh je investičně atraktivní, jak pro získání, tak pro uložení peněz. Cílem práce je objasnit atraktivnost jednotlivých komodit pro investory a prostřednictvím historického vývoje zanalyzovat hlavní význam komoditního trhu v dnešní společnosti. Dalším cílem je představit komodity jako instrumenty, jež se staly plnohodnotným konkurentem ostatních forem investic (např. akcií, dluhopisů či nemovitostí). Na základě poznatků zjištěných z analýzy historie, současného trhu, názorů odborníků a významných investorů a také možností investic bude naplněn hlavní cíl diplomové práce, tj. predikce budoucího vývoje trhu vybraných komodit -- zlato, ropa, káva a pšenice - v následujícím desetiletí.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses