Zrcadlové srovnání českých a německých statistik vzájemného obchodu - Heczková, Markéta; Taušer, Josef; Bílý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu zrcadlového srovnání vzájemného obchodu České republiky a Německa. Na základě porovnání metodik zahraničního obchodu obou zkoumaných zemí a provedení následné analýzy jejich zrcadlového srovnání v několika obdobích se zaměřením na vstup ČR do EU a s ním spojený přístupový efekt, byly v jejich zrcadlovém srovnání identifikovány a popsány jednotlivé odchylky. Na efektivní odstranění nalezených odchylek byla navrhnuta řešení tak, aby byl jejich počet v zrcadlovém srovnání států eliminován a data z něj získaná tak měla co nejvyšší vypovídací hodnotu. Systém Single flow a Kvalifikovaný single flow jakožto potenciální řešení pro zjednodušení vykazování v Intrastatu jsou v souvislosti se zrcadlovým srovnáním popsány a diskutovány.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses