Postavenie Indonézie v rámci ASEAN - Makovská, Simona (2013)
V poslednom desaťročí bola Indonézia svedkom hlbokých sociálnych, politických a ekonomických transformácií, ktoré ju premenili z autoritatívneho režimu na jednu z najliberálnejších krajín moslimského sveta. V súčasnosti predstavuje najrýchlejšie rastúcu ekonomiku v rámci Združenia národov Juhovýchodnej Ázie (ASEAN), pričom pôsobivé tempo rastu výrazne posilnilo jej postavenie na medzinárodnej scéne. Cieľom tejto práce je analyzovať konkurencieschopnosť Indonézie, zhodnotiť stupeň jej integrácie v rámci ASEAN a sveta a načrtnúť perspektívy jej ekonomického rastu v budúcnosti. Predkladaná práca je rozdelená do dvoch rozsiahlych kapitol, ktoré sa snažia podať ucelený obraz o súčasnom Indonézskom hospodárstve, jej zahraničnom obchode a partneroch, ako aj o jej doterajších integračných procesoch.