Postavenie Indonézie v rámci ASEAN - Makovská, Simona; Hnát, Pavel, 1981-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
V poslednom desaťročí bola Indonézia svedkom hlbokých sociálnych, politických a ekonomických transformácií, ktoré ju premenili z autoritatívneho režimu na jednu z najliberálnejších krajín moslimského sveta. V súčasnosti predstavuje najrýchlejšie rastúcu ekonomiku v rámci Združenia národov Juhovýchodnej Ázie (ASEAN), pričom pôsobivé tempo rastu výrazne posilnilo jej postavenie na medzinárodnej scéne. Cieľom tejto práce je analyzovať konkurencieschopnosť Indonézie, zhodnotiť stupeň jej integrácie v rámci ASEAN a sveta a načrtnúť perspektívy jej ekonomického rastu v budúcnosti. Predkladaná práca je rozdelená do dvoch rozsiahlych kapitol, ktoré sa snažia podať ucelený obraz o súčasnom Indonézskom hospodárstve, jej zahraničnom obchode a partneroch, ako aj o jej doterajších integračných procesoch.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses