Migrace asijské kvalifikované pracovní síly - Horáková, Jana (2013)
Tato práce se zabývá problematikou migrace kvalifikované pracovní síly. Za cíl si klade zmapovat současnou migrační situaci kvalifikované pracovní síly a následně zmapovat pohyb asijských kvalifikovaných pracovníků. První kapitola vysvětluje termíny spojené s migrací a skrze migrační teorie rozebírá z teoretického hlediska příčiny migrace kvalifikované pracovní síly. Druhá kapitola zkoumá mezinárodní migrační proudy a jejich dlouhodobý vývoj. Poslední kapitola je zaměřena na migraci asijských kvalifikovaných pracovníků do zemí OECD a Asie., k čemuž je vytvořeno migrační schéma. V poslední kapitole je také zkoumán trend brain circulation a ekonomické dopady migrace kvalifikovaných pracovníků na asijské ekonomiky.