Finanční analýza podniku Farma Prčice, s.r.o. - Pešková, Jana; Špička, Jindřich, 1981-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce se věnuje analýze finančního zdraví zemědělského podniku Farma Prčice spol. s r.o. Cílem práce je vyhodnotit celkovou finanční situaci společnosti, pomocí metod finanční analýzy, které jsou podrobně popsány v teoretické části. Ve druhé části následuje praktický příklad finanční analýzy zemědělského podniku za období 2007 - 2008. Nejprve bude provedena analýza struktury rozvahy a výsledovky pomocí vertikální a horizontální analýzy. Dále se práce věnuje analýze poměrových a rozdílových ukazatelů. Pomocí souhrnných ukazatelů bankrotních a bonitních modelů bude vyhodnoceno finanční zdraví společnosti. Na závěr bude provedeno mezipodnikové srovnání s několika konkurenčními podniky, dále budou popsány silné a slabé stránky společnosti a navrhuty možná řešení slabých stránek.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses