Zdravotně postižení jedinci a jejich integrace v podniku - Seifertová, Kristýna (2013)
Tématem této bakalářské práce jsou zdravotně postižení jedinci a jejich integrace v podniku. Cílem této bakalářské práce je zjistit, jaké postavení mají osoby se zdravotním postižením na trhu práce, jaké možnosti mají při hledání práce, jsou-li vůbec schopni vykonávat nějaké zaměstnání a existují-li trhliny a nedostatky v zákonech upravujících zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Vlastní výzkum jsem prováděla v pěti vybraných společnostech, které zaměstnávají postižené osoby. Pro zjištění informací jsem použila metodu rozhovoru v podobě otevřených i uzavřených otázek. Po zhodnocení výzkumu jsem došla k určitým závěrům ohledně zájmu zaměstnavatelů o osoby zdravotně postižené. Vlastní výzkum jsem porovnala s platnou legislativou a teoretickými předpoklady pro zaměstnávání těchto osob.