Výkaz zisku a ztráty - srovnání IFRS a ČÚS/Income Statement - Comparison IFRS and CAS - Stejskalová, Lenka; Míková, Marie, 1953-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem této diplomové práce je popsat shody a rozdíly ve výkazu zisku a ztráty, ke kterým dochází mezi českými účetními předpisy a IFRS. Zabývá se strukturou samotného výkazu a popisem jednotlivých částí výkazu. První část je věnována celé účetní závěrce. Druhá a třetí část se zabývá výkazem zisku a ztráty dle IFRS a dle ČÚS. Čtvrtá část shrnuje předchozí dvě části a vytyčuje hlavní rozdíly v nich. Závěrečná část je věnována společnosti České dráhy, srovnání jejího výkazu zisku a ztráty dle IFRS a dle ČÚS.
Vedoucí práce: Marie Míková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses