Zaměstnanecké benefity - Pavlíčková, Michaela (2013)
Diplomová práce pojednává o problematice zaměstnaneckých benefitů. První část je zaměřena obecně na odměňování zaměstnanců, členění benefitů a jejich právní úpravu. V hlavní části diplomové práce jsou podrobně rozebrány zaměstnanecké benefity z účetního a daňového hlediska -- příspěvek na stravování, nealkoholické nápoje, služební automobil i pro soukromé účely, příspěvky na penzijní připojištění a životní pojištění, dovolená navíc, vzdělávání zaměstnanců a dary zaměstnancům. Na závěr jsou analyzovány benefity ve vybraném podniku.