Finanční analýza společnosti König-Porzellan spol. s r.o. - Hájek, Jan (2013)
Bakalářská práce na téma Finanční analýza společnosti König-Porzellan Sokolov spol. s r.o. si klade za cíl zhodnotit finanční situaci ve firmě König-Porzellan. Práce nahlíží na vývoj hospodaření firmy během let 2008 - 2012. Snaha bude kladena na rozhodnutí se z pozice majitele společnosti, jakým směrem se nyní ubírat. Hlavní jádro práce je rozděleno na tři části a to na teoretickou, praktickou a závěr. V teoretické části jsou vysvětleny jednotlivé výpočty použitých ukazatelů, analýz a metod. V praktické části jsou komentovány výstupy analýzy, mezi které v této práci jako stěžejní patří absolutní ukazatele, optimalizace finanční struktury, ekonomické normály, poměrové ukazatele, rozklad běžné likvidity, du pont analýza, rozdílové ukazatele, bonitní a bankrotní modely a mezipodnikové srovnání. V závěrečné části jsou shrnuty stěžejní kladné a negativní výsledky analýzy, osobní názory pro zlepšení a rady pro budoucí setrvání na trhu.