Finanční analýza společnosti König-Porzellan spol. s r.o. - Hájek, Jan; Klečka, Jiří, 1966-; Habrnal, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce na téma Finanční analýza společnosti König-Porzellan Sokolov spol. s r.o. si klade za cíl zhodnotit finanční situaci ve firmě König-Porzellan. Práce nahlíží na vývoj hospodaření firmy během let 2008 - 2012. Snaha bude kladena na rozhodnutí se z pozice majitele společnosti, jakým směrem se nyní ubírat. Hlavní jádro práce je rozděleno na tři části a to na teoretickou, praktickou a závěr. V teoretické části jsou vysvětleny jednotlivé výpočty použitých ukazatelů, analýz a metod. V praktické části jsou komentovány výstupy analýzy, mezi které v této práci jako stěžejní patří absolutní ukazatele, optimalizace finanční struktury, ekonomické normály, poměrové ukazatele, rozklad běžné likvidity, du pont analýza, rozdílové ukazatele, bonitní a bankrotní modely a mezipodnikové srovnání. V závěrečné části jsou shrnuty stěžejní kladné a negativní výsledky analýzy, osobní názory pro zlepšení a rady pro budoucí setrvání na trhu.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses