Podnikatelský plán - cestovní agentura - Kubík, Václav (2012)
Nosným tématem diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu na založení cestovní agentury prodávající okružní plavby. V teoretické části jsem se zaměřil na vývoj podnikání v malých a středních podnicích v rámci České republiky s důrazem na oblast cestovního ruchu a popis náležitostí, které by podnikatelský plán měl obsahovat. V části praktické jsem vypracoval konkrétní podnikatelský plán, ve kterém jsem kladl důraz na popis podnikatelského prostředí pro oblast cestovního ruchu a analýzu konkurence. Součástí podnikatelského plánu je i vytvoření marketingového a finančního plánu. V závěru hodnotím celou podnikatelskou myšlenku z hlediska životaschopnosti a realizace.