Komparace organizovaného a neorganizovaného cestovního ruchu obyvatel České republiky do USA - Nývltová, Eliška (2013)
Tato diplomová práce pojednává o cestovním ruchu obyvatel České republiky do Spojených států amerických a je zaměřena na porovnání organizovaného a neorganizovaného cestovního ruchu do této destinace. První část práce zahrnující první a druhou kapitolu definuje pojmy používané v diplomové práci a shrnuje hlavní atraktivity Spojených států amerických vhodné pro příjezdový cestovní ruch. V druhé části práce (třetí a čtvrtá kapitola) jsou analyzovány možnosti organizovaného a neorganizovaného cestovního ruchu - nabídka služeb cestovního ruchu a zájezdů do Spojených států amerických na českém trhu. Poslední část práce shrnuje výsledky dotazníkového šetření zájmu a preferencí různých segmentů obyvatel České republiky týkající se organizovaného a neorganizovaného cestovního ruchu do Spojených států amerických.