Prodeje jmen sportovních arén a stadionů - Hovorka, Jakub (2012)
Má diplomová práce se zabývá jedním z příjmů sportovních arén a stadionů, který je znám pod názvem naming right. Tímto termínem se označuje spolupráce vlastníka sportovního zařízení se soukromou společností, jíž je za poplatek pronajímáno jméno stadionu nebo arény. V úvodní části práce zasazuji naming rights mezi ostatní zdroje příjmů sportovních zařízení. V dalších kapitolách analyzuji nejvyšší fotbalové a hokejové soutěže ve sportovně a ekonomicky vyspělých zemích světa. Následuje dotazníkové šetření týkající se situace naming rights v České republice. Na základě výsledků tohoto šetření porovnávám naming rights u nás a v analyzovaných zemích.