Prodeje jmen sportovních arén a stadionů - Hovorka, Jakub; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Kotáb, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Má diplomová práce se zabývá jedním z příjmů sportovních arén a stadionů, který je znám pod názvem naming right. Tímto termínem se označuje spolupráce vlastníka sportovního zařízení se soukromou společností, jíž je za poplatek pronajímáno jméno stadionu nebo arény. V úvodní části práce zasazuji naming rights mezi ostatní zdroje příjmů sportovních zařízení. V dalších kapitolách analyzuji nejvyšší fotbalové a hokejové soutěže ve sportovně a ekonomicky vyspělých zemích světa. Následuje dotazníkové šetření týkající se situace naming rights v České republice. Na základě výsledků tohoto šetření porovnávám naming rights u nás a v analyzovaných zemích.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses