Moc medií a jejich vliv chování a postoje lidí - Loucká, Karolína (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na média a jeho vliv na skupiny lidí. Cílem této bakalářské práce je, na základě získaných informací o davu a médiích, ověřit teorii, že média mají moc ovládat davy lidí. Bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V části teoretické definuji základní pojmy týkající se médií, davu a působení médií na davy. Část praktická je rozdělena na dvě části. V celé praktické části je stěžejním prvkem segment studentů. První část tvoří dotazník, v rámci nějž zjišťuji základní preference a názory studentů na média. Druhou část poté tvoří skupinový rozhovor, který je zaměřen na reklamy. Na závěr práce je shrnutí a zhodnocení celé bakalářské práce.