Európska dlhová kríza z pohľadu ekonomickej teórie rakúskej školy - Talian, Peter; Pavlík, Zdeněk; Melcher, Ota; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Dlhová kríza je v súčasnosti veľmi vážny problém nielen v krajinách eurozóny a EÚ, ale aj v celom svete. Táto bakalárska práca vysvetľuje príčiny vzniku dlhovej krízy v krajinách eurozóny a popisuje stav a jednotlivé špecifické problémy v krajinách PIIGS. Ďalej predstavuje rakúsku školu ekonómov ako menej známy ekonomický smer, jej históriu, predstaviteľov a hlavné princípy ich učenia. V tretej časti tejto bakalárskej práce je vysvetlená teória hospodárskych cyklov a úverovej expanzie podľa rakúskej školy. Taktiež je popísaná spojitosť medzi touto teóriou a dnešnou dlhovou krízou. V závere táto bakalárska práca poskytuje pohľad na riešenia súčasnej dlhovej krízy podľa EÚ a zamyslenie sa nad ich racionalitou a budúcnosťou Hospodárskej a menovej únie. V tejto časti je taktiež načrtnutý spôsob riešenia dlhovej krízy z pohľadu ekonomickej teórie rakúskej školy.
Vedoucí práce: Zdeněk Pavlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses