Posouzení forem zajištění plateb a kurzovních rizik u obchodních společností ve vybraných odvětvích - Hrazdíra, Adam; Pavlík, Zdeněk; Baluchová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se věnuje problematice zajištění plateb a kurzovních rizik v mezinárodním obchodu. Jako stěžejní finanční instrumenty k zajištění byly vybrány finanční deriváty, dokumentární akreditiv a dokumentární inkaso. Cílem této práce je výběr nejvhodnější kombinace těchto zajišťovacích instrumentů pro společnosti v určitém odvětví a ekonomické oblasti. Druhá část této práce se zaměřuje na českou strojírenskou společnost, která výše zmíněné finanční instrumenty k zajištění využívá. Na základě analýzy dat této společnosti bude představena její strategii pro kurzovní a platební zajištění. V návaznosti na tuto strategii vznikne doporučení i pro ostatní společnosti daného odvětví.
Vedoucí práce: Zdeněk Pavlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses