Měnová politika vybraných světových centrálních bank v době krize - Čechura, Tadeáš (2013)
Tato práce analyzuje jednotlivé přístupy v oblasti měnové politiky u zvolených světových centrálních bank v období finanční krize v letech 2007 -- 2010. Je zde rozebrán základní princip fungování měnové politiky a přístup jednotlivých centrálních bank. Podrobněji jsou poté zkoumány zásahy centrálních bank a jejich efekt na finanční trh právě v době krize. Na konci jsou tyto akce navzájem porovnány.