Mexická sociálně-ekonomická situace a její vliv na konkurenceschopnost země v mezinárodním obchodě - Tollingerová, Iveta (2013)
Bakalářská práce se zabývá popisem současné sociálně-ekonomické situace v Mexiku a zkoumá vliv vybraných sociálních a ekonomických ukazatelů na konkurenceschopnost země v mezinárodním obchodě. Pro vyhodnocení daných ukazatelů je použita komparace mexické ekonomiky s ekonomikou Spojených států amerických. Výsledky práce jsou na závěr konzultovány s velvyslancem Mexika v České republice.