Ochrana spotřebitele před nebezpečnými výrobky v ČR - Růžková, Kateřina; Kořánová, Helena, 1947-; Hůlová, Marie, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Práce se zaměřuje na ochranu spotřebitelů před nebezpečnými výrobky a na platné systémy ochrany v České republice. V teoretické části je uvedena právní úprava ochrany spotřebitele a obecná bezpečnost výrobků. Zvláštní kapitola je věnována dozorovým institucím a spotřebitelským organizacím, které dohlížejí na bezpečnost výrobků. Mezi evropské systémy, které jsou v práci popisovány, patří informační systém RAPEX, RASFF a systém kritických bodů HACCP. V rámci praktické části byl proveden průzkum mezi spotřebiteli, a to formou dotazníkového šetření. Cílem dotazníkového šetření bylo zanalyzovat obecné znalosti spotřebitelů a jejich informace o fungování evropských systémů RAPEX a RASFF, popřípadě HACCP.
Vedoucí práce: Helena Kořánová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses