Analýza vybraných průmyslových sektorů v ČR a v SRN a komparace jejich konkurenceschopnosti jako podklad pro strategická rozhodování - Rybička, Miloš (2013)
Cílem této diplomové práce je analýza třech vybraných průmyslových sektorů v České republice a ve Spolkové republice Německo. Konkrétně se jedná o odvětví strojírenství, výroby motorových vozidel a konečně farmacie společně s bio- a nanotechnologiemi. Dále jsou v práci identifikovány a popsány faktory, které rozvoj průmyslu limitují nebo naopak podporují. V práci budou jako analytické instrumenty využity především SWOT analýza a benchmarking. Práce je určena především pro manažery, zaměstnance, poradce a všechny ostatní přímé či nepřímé zájmové skupiny českých i německých průmyslových podniků a jejich dodavatelů, jakož i pro potenciální investory, kteří se rozhodují o vstupu na některý z trhů středoevropského regionu.