Hodnocení ekonomické efektivnosti a analýza rizika investičních projektů v reálném podniku - Götz, Miroslav; Fotr, Jiří, 1938-; Špaček, Miroslav, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem předkládané práce je představení metod ekonomického vyhodnocení investic a jejich praktické aplikace pro odvětví elektrických zařízení. Práce obsahuje část teoretickou a praktickou. Úvodní partie vymezuje problematiku investičního rozhodování a předkládá základní teoretická východiska. Patřičná pozornost je věnována teorii použitých metod investičního hodnocení. V případové studii jsou prakticky aplikovány teoretické postupy. Pro ekonomické hodnocení je využita obecně známá metoda diskontovaných peněžních toků. Dosavadní praktické zkušenosti ukázaly, že konvenční metoda čisté současné hodnoty nemusí rozhodovateli poskytnout dostatečné výsledky a mohlo by tím dojít k zamítnutí jinak slibného projektu. Proto je hodnocení rozšířeno o simulaci Monte Carlo (modelování rizik), s ohledem na variabilitu vstupních hodnot projektu.
Vedoucí práce: Jiří Fotr
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses