Podnikateľské inkubátory a ich význam pri zvyšovaní konkurencieschopnosti regiónov - Bogyová, Katarína (2012)
Diplomová práca sa zaoberá podnikateľskými inkubátormi a ich vplyvom na konkurencieschopnosť regiónov. Cieľom práce je analyzovať činnosť podnikateľského inkubátora a na konkrétnom príklade ukázať, či sa podnikateľské inkubátory podieľajú na zvyšovaní regionálnej konkurencieschopnosti. Dosiahnutie cieľa je založené na poznatkoch z teoretickej časti, ktoré sú následne aplikované v praktickej časti. Základom pre analyzovanie konkrétneho inkubátora sú informácie získané z dotazníkového šetrenia, štruktúrovaného rozhovoru a dostupných dokumentov.