Rozvojová pomoc a vybrané nevládní neziskové organizace v ČR - Hemerová, Barbora (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá českou rozvojovou spoluprací. Jejím cílem je analyzovat poskytování rozvojové pomoci České republiky, a to nejen ze strany vládního sektoru, ale i ze strany nevládních neziskových organizací (Bwindi Orphans, Člověk v tísni a ADRA). Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na podstatu rozvojové pomoci, její důvody a cíle. Dále pojednává o oficiální zahraniční rozvojové spolupráci ČR. V praktické části je řešena případová studie na základě vlastního výzkumu, která se zabývá nevládními neziskovými organizacemi v ČR a jejich rolí při poskytování rozvojové pomoci.