Rozvojová pomoc a vybrané nevládní neziskové organizace v ČR - Hemerová, Barbora; Cihelková, Eva, 1952-; Vrňáková, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá českou rozvojovou spoluprací. Jejím cílem je analyzovat poskytování rozvojové pomoci České republiky, a to nejen ze strany vládního sektoru, ale i ze strany nevládních neziskových organizací (Bwindi Orphans, Člověk v tísni a ADRA). Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na podstatu rozvojové pomoci, její důvody a cíle. Dále pojednává o oficiální zahraniční rozvojové spolupráci ČR. V praktické části je řešena případová studie na základě vlastního výzkumu, která se zabývá nevládními neziskovými organizacemi v ČR a jejich rolí při poskytování rozvojové pomoci.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses