Dlouhodobý pracovní pobyt v zahraničí a jeho vliv na další rozvoj kariéry - Synková, Zuzana (2013)
Diplomová práce je zaměřena na posouzení vlivu dlouhodobého pracovního pobytu v zahraničí na rozvoj kariéry. Na konkrétním příkladu České agentury na podporu obchodu CzechTrade je přiblížen proces řízení expatriantů v jednotlivých fázích, tj. vysílání pracovníků, řízení procesu expatriace a fáze návratu ze zahraničí neboli repatriace. Empirickým šetřením mezi pracovníky, aktuálně působícími v zahraničí, byl posouzen vliv získaných zkušeností na jejich osobnostní a kariérový rozvoj. Analýzou reálné situace v CzechTrade pak byl zhodnocen proces vysílání a návratnosti expatriantů a jejich vlivu na rozvoj organizace. Daná problematika byla posuzována ve specifickém prostředí státní správy, CzechTrade je příspěvkovou organizací Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.