Dlouhodobý pracovní pobyt v zahraničí a jeho vliv na další rozvoj kariéry - Synková, Zuzana; Němec, Otakar; Frková, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce je zaměřena na posouzení vlivu dlouhodobého pracovního pobytu v zahraničí na rozvoj kariéry. Na konkrétním příkladu České agentury na podporu obchodu CzechTrade je přiblížen proces řízení expatriantů v jednotlivých fázích, tj. vysílání pracovníků, řízení procesu expatriace a fáze návratu ze zahraničí neboli repatriace. Empirickým šetřením mezi pracovníky, aktuálně působícími v zahraničí, byl posouzen vliv získaných zkušeností na jejich osobnostní a kariérový rozvoj. Analýzou reálné situace v CzechTrade pak byl zhodnocen proces vysílání a návratnosti expatriantů a jejich vlivu na rozvoj organizace. Daná problematika byla posuzována ve specifickém prostředí státní správy, CzechTrade je příspěvkovou organizací Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses