WTO a řešení obchodních sporů - Slabá, Monika; Cihelková, Eva, 1952-; Zapletal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat WTO jako mezinárodní organizaci s důrazem na existující mechanismus řešení obchodních sporů. První a druhá kapitola představuje obecnou část, kde je popsána organizace WTO a mechanismus řešení obchodních sporů v rámci této organizace. Závěr druhé kapitoly je věnován výsledkům současného mechanismu řešení sporů a otázce, zda je tento mechanismus důvěryhodný. Třetí kapitola obsahuje případovou studii s analýzou sporu amerického Boeingu a evropského Airbusu. Část této kapitoly směřuje k zodpovězení otázky, zda tento spor ovlivnil hospodářské výsledky obou firem.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses