Ekonomika a hospodářská politika USA republikánský a demokratický přístup - Longinová, Petra (2013)
Bakalářská práce se zabývá ekonomikou a hospodářskou politikou Spojených států amerických, zejména zhodnocením přístupů vybraných představitelů dvou hlavních politických stran (republikánské a demokratické) ke klíčovým tématům majícím vliv na ekonomickou a hospodářskou situaci země. V první části jsou vymezeny názorové shody a odlišnosti mezi demokraty a republikány a dále je zde popsána ekonomická situace, ze které prezident Bush ve svém druhém funkčním období vycházel. V dalších částech mé práce popisuji ekonomiku a hospodářskou politiku za doby vlády vybraných prezidentů a jejich administrativ a cíle, které si pro dané období vytyčili. Následně posuzuji, zdali byli schopni tyto cíle naplnit. V poslední kapitole, tedy čtvrté, hodnotím přístup jednotlivých prezidentů a jejich administrativ k reálnému řešení ekonomických otázek a popisuji stav ekonomiky a hospodářské politiky na konci prvního volebního období Baracka H. Obamy.