Ekonomika a hospodářská politika USA republikánský a demokratický přístup - Longinová, Petra; Cihelková, Eva, 1952-; Bartušková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se zabývá ekonomikou a hospodářskou politikou Spojených států amerických, zejména zhodnocením přístupů vybraných představitelů dvou hlavních politických stran (republikánské a demokratické) ke klíčovým tématům majícím vliv na ekonomickou a hospodářskou situaci země. V první části jsou vymezeny názorové shody a odlišnosti mezi demokraty a republikány a dále je zde popsána ekonomická situace, ze které prezident Bush ve svém druhém funkčním období vycházel. V dalších částech mé práce popisuji ekonomiku a hospodářskou politiku za doby vlády vybraných prezidentů a jejich administrativ a cíle, které si pro dané období vytyčili. Následně posuzuji, zdali byli schopni tyto cíle naplnit. V poslední kapitole, tedy čtvrté, hodnotím přístup jednotlivých prezidentů a jejich administrativ k reálnému řešení ekonomických otázek a popisuji stav ekonomiky a hospodářské politiky na konci prvního volebního období Baracka H. Obamy.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses