Světový trh rýží - Nguyen Thi Thanh, Dung (2013)
Práce se zaměřuje na světový trh rýží a zkoumá s ním související světový obchod s touto komoditou. Analyzuje světovou produkci a spotřebu rýže a její ekonomické přínosy ve světové ekonomice, a zároveň popisuje vývoj a současnou situaci mezinárodního obchodu s rýží na základě hlavních ukazatelů. Důraz je kladen na obchodní politiku hlavních dovozců a vývozců, příčiny a dopady obchodních opatření ze strany vlád a jejich vliv na celkový světový trh rýží. Je zhodnocena míra otevřenosti mezinárodních trhů s touto komoditou a práce rovněž zahrnuje formy mezinárodní regulace, které si světový trh rýží vyžádal.