Světový trh rýží - Nguyen Thi Thanh, Dung; Cihelková, Eva, 1952-; Sejkora, Jiří, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce se zaměřuje na světový trh rýží a zkoumá s ním související světový obchod s touto komoditou. Analyzuje světovou produkci a spotřebu rýže a její ekonomické přínosy ve světové ekonomice, a zároveň popisuje vývoj a současnou situaci mezinárodního obchodu s rýží na základě hlavních ukazatelů. Důraz je kladen na obchodní politiku hlavních dovozců a vývozců, příčiny a dopady obchodních opatření ze strany vlád a jejich vliv na celkový světový trh rýží. Je zhodnocena míra otevřenosti mezinárodních trhů s touto komoditou a práce rovněž zahrnuje formy mezinárodní regulace, které si světový trh rýží vyžádal.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses