Finanční analýza podniku Jizerské pekárny, spol. s r. o. - Koukal, Petr; Špička, Jindřich, 1981-; Klečka, Jiří, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato práce má za cíl zhodnotit finanční situaci podniku Jizerské pekárny spol. s r.o. v letech 2007 až 2011 z externího pohledu. K tomu byl podle odborné literatury vytvořen metodický aparát finanční analýzy, který byl aplikován na podnik. Výsledky jsou zobrazeny společně s komentáři v praktické části. V závěru jsou shrnuty nejdůležitější poznatky a dále také silné a slabé stránky podniku. Podnik byl analyzován jako vysoce likvidní, nicméně mající problémy s rentabilitou. Bankrotní a bonitní modely hodnotily podnik jako nadprůměrný, nicméně v posledních dvou letech ho již zařadily spíše do "šedé zóny".
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses