PPP projekty v EU - vybrané aspekty - Pikl, Tomáš; Němcová, Ingeborg, 1957-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem Public-Private-Partnership (PPP), což v překladu do češtiny znamená partnerství veřejného a soukromého sektoru, a jeho porovnáním v České republice a ve Velké Británii. Cílem této práce je přiblížit praxi PPP projektů v České republice a ve Velké Británii a pomocí porovnání prostředí k jejich realizaci v obou zmíněných zemí a vybraných faktorů určit, proč je realizace PPP projektů ve Velké Británii úspěšnější než v České republice. V úvodní kapitole práce je rozebrána samotná definice PPP, její principy, druhy a výhody a nevýhody. Ve druhé kapitole jsou porovnávány vybrané faktory obou zemí, které implementaci PPP projektů ovlivňují, a to konkrétně korupce, transparentnost, institucionální a právní rámec a stav veřejných financi. Ve třetí kapitole jsou pak některé tyto faktory demonstrovány na názorných příkladech, které reflektují současnou praxi v obou zemích.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses